Tot ce trebuie sa stii despre infectiile fungice ale unghiei

Desi la prima vedere nu pare o problema foarte mare, o iritatie sau o inflamatie la nivelul unghiei, careia nu i se da importanta poate avea cauze nebanuite si urmari destul de neplacute.

Infectiile unghiilor atat la maini cat si la picioare provoaca pe langa durere o stare de disconfort fizic, asociata ulterior cu disconfortul psihic datorita faptului ca pana la vindecare fiecare persoana in cauza se va simti stanjenita datorita aspectului inestetic al unghiei.

Debutul acestor infectii are loc de obicei printr – o pata alba sau galbena la nivelul unghiei.

Infectiile fungice la nivelul pielii si al unghiilor sunt uneori diagnosticate gresit, datorita faptului ca nu de fiecare data persoana suspectata de o ciuperca in zona unghiei prezinta o infectie fungica.

De exemplu o infectie fungica este destul de greu de deosebit de afectiuni ale pielii precum psoriazisul, pityriasisul sau limfomul cutanat.

In cazul in care nu este vorba despre o infectie fungica mai ales in cazul in care eruptia continua sa se prezinte si dupa 72 de ore de la aparitie. In acest caz administrarea antifungicelor este inutila.

In cazul in care sanatatea generala a organismului este foarte buna si sistemul imunitar bun o infectie fungica nu ar trebui sa cauzeze probleme foarte mari.

Exceptie fac persoanele care sufera de diabet sau prezinta un sistem imunitar deficitar.

In general infectiile fungice sau mai bine zis fungii se dezvolta in medii umede si calde si din pacate se pot raspandi de la o persoana la alta, afectiunea devenind contagioasa pentru toti membrii familiei.

Aparitia infectiilor fungice poate sa apara si in momentul in care are loc o leziune sau o taietura, zgaraietura sau deschidere oricat de mica intre unghie si patul unghial.

Taierea incorecta a unghiilor de la picioare, poate provoca aparitia unghiilor incarnate in cazul in care nu este folosita o unghiera unghii incarnate care este special conceputa pentru a taia unghia piciorului drept si nu rotunjit.

Purtarea unor pantofi incomozi sau care nu permit piciorului sa respire si mentin umezeala vor fi un cadru propice dezvoltarii ciupercilor.

Onicomicoza este cea mai raspandita boala a unghiei si este foarte des intalnita in randul populatiei.

Aceasta provoaca schimbari la nivelul unghiei si netratata corespunzator poate sa produca o serie de complicatii si neplaceri.

Probabilitatea de a dezvolta o infectie fungica a unghiei de la picior este mult mai mare decat in cazul unghiilor de la mana.

In prima faza a instalarii infectiei remediile naturiste isi fac efectul si in acest sens exista o serie de solutii pe care le poti incerca acasa. Usturoiul, decocturile din anumite plante, otetul de mere, zeama de lamaie sau bicarbonatul de sodiu se pare ca inj unele cazuri au reusit sa rsstaureze cu succes sanatatea unghiei.

Netratate la timp aceste infectii poti cauza dureri insuportabile care incep de la simpla atingere a zonei afectate si ajung sa puna in dificultate persoana in a desfasura diverse activitati zilnice.

Aspectul inestetic este datorat in primul rand schimbarii culorii si formei unghiei si in cele mai urate cazuri unghia se ingroasa, devine sfaramicioasa si fainoasa si foarte urat mirositoare.

Ciupercile se hranesc cu keratina, proteina care se afla la suprafata tare a unghiilor de la picioare.

Uneori, din cauza avansarii afectiunii, se ajunge la interventia chirurgicala prin care se indeparteaza in intregime unghia sau unghiile afectate.

In cazul onicomicozei, aceasta este cauzata de trei tipuri de fungi, care pot fi prezenti independent sau in asociere.

Tipul de fung dermatophytes creste la nivelul pielii, unghiilor si parului. Cel mai cunoscut deramtofit este Trichophyton rubrum si este cauza afectiunilor majoritatii infectiilor fungice aparute la sportivi, localizat la nivelul unghiilor de la picioare.

Se trasnimite prin cintact direct si este micoza care poate sa produca cel mai mare numar de bacterii la nivelul unghiilor de la picioare.

Yeats este o ciuperca saprofita care de fapt face parte din flora existenta la nivelul organismului insa din cauza unor afectiuni poate degenera si provoca infectia micotica.

Nondermatophytes este ciuperca de pamant sau mucegaiul care se dezvolta si la nivelul pielii sau la nivelul unghiilor.

Din acestea se pare ca dermatofitii cauzeaza un procent de 90 % din totalul infectiilor fungice la nivelul unghiilor.

Diagnosticul si tratamentul in cazul acestor afectiuni este doar cel recomandat de medicul specialist.

Leave a Reply