Tipuri de porti pentru garaj si avantajele lor

Cu siguranta iti doresti sa te bucuri de confort cand vine vorba despre garajul tau, iar o poarta automata este cea care iti asigura un mediu ideal in care sa lucrezi.

Nu trebuie sa iti mai faci grija cu privire la poarta can ajungi cu masina acasa, temperatura din garaj este conservata pentru ca usa se inchide rapid si etans, iar in functie de tipul de automatizari porti garaj ales, ai mai mult spatiu in interior, fie pe podea, fie pe tavan.

Poarta pe role

Poarta pe role se poate deschide si inchide fie ca un oblon, prin ridicare si coborare, fie il laterala, asa cum fac portile culisante. In cazul in care usa se deschide in sus si in jos va ocupa ceva loc pe tavan deci e posibil sa nu poti folosi respectivul spatiu. La deschiderea pe laterala, poarta se va misca pe sina stanga dreapta.

Avantajele portilor pe role

  • Flexibilitate: poarta rulanta poate fi utilizata in marea majoritate a situatiilor si, de asemenea, asigura o deschidere completa fara sa acopere podeaua;
  • In functie de producator, este posibil ca poarta sa ajunga la 5 m latime;
  • Nu ocupa spatiu nici in garaj, nici in afara sa;
  • Asigura la conservarea aerului cald in interior, deoarece usa se inchide foarte bine;
  • Poate fi cu sau fara actionare automata.

Spre deosebire de usa sectionala, instalarea portii pe role este putin mai usoara, deoarece nu este necesara o sina pe tavan. Chiar si asa este necesar sa se lucreze cu precizie la montaj pentru ca poarta sa functioneze corect. Daca nu ai experienta, recomandarea noastra este sa lasi aceasta sarcina unui specialist.

Portile cu role sunt adesea mai usoare si mai ieftine, dar si mai putin sigure. Astfel, acestea sunt potrivite pentru cazurile in care proprietarul nu are cele mai inalte standarde, de exemplu, pentru incaperile de depozitare in care nu sunt pastrate obiecte de valoare.

Poarta batanta pentru garaj

Portile batante, denumite si porti inclinate, sunt cele mai utilizate pentru garaj, in special in garaje si locuintele mai vechi. Se leagana sau se inclina atunci cand se deschid, inainte si spre interior, descriind un arc mare.

Aceasta usa are nevoie de mult spatiu in fata garajului sau in garaj. In momentul in care inchizi si deschizi poarta este recomandat ca pe directia de deschidere sa nu fie oameni sau alte bunuri. Aceste usi sunt grele si pot genera deteriorari ale bunurilor sau accidente.

Modelele actuale pot satisface cerinte foarte mari privind optica si capacitatea de utilizare. In ceea ce priveste siguranta, usile batante bune ofera multe avantaje. Deoarece mecanismul de blocare nu este la nivelul solului, este protejat si de murdarie si de coroziune, ceea ce contribuie semnificativ la durabilitatea unei usi.

Portile batante sunt considerate elemente de inchidere standard pentru ca pot fi folosite in orice situatie, mai putin in garajele mici unde spatiul este foarte important.

Pentru aceasta situatie se poate opta insa pentru deschiderea spre exterior, insa in acest caz iti recomandam sa instalezi un monitor si o camera pentru a vedea daca este cineva in fata portii atunci cand o deschizi.

Aceste doua tipuri de porti pentru garaje sunt foarte apreciate si foarte des folosite in intreaga lume, iar majoritatea oamenilor apeleaza in prezent la varianta automatizata.

Leave a Reply