Principiul de functionare a incalzitorului de apa solar

Daca doresti sa achizitioezi panouri solare nepresurizate, cu siguranta trebuie sa analizezi mai multe oferte, insa in mod evident atunci cand vezi pret la panouri solare nepresurizate pe Top Solar, si cand vezi cat de atractive sunt ofertele, nu mai stai pe ganduri si alegi de aici panoul sau panourile. Inainte de toate insa, in cele ce urmeaza vom discuta putin despre aceste panouri.

Principiul de functionare a incalzitorului de apa solar

Incalzitorul solar de apa este compus din rezervor si colector solar conectat la rezervor. Incalzitoarele solare de apa convertesc lumina soarelui in caldura pentru a incalzi apa. Aceasta conversie se realizeaza in principal prin colectoare solare. Colectorul solar cu care se confrunta soarele colecteaza caldura de la soare si incalzeste apa rece care curge prin interior.

Sub principiul gravitatiei (densitatea apei calde este mai mica decat cea a apei reci), apa rece este incalzita circular. Odata ce apa calda incalzita se raceste, ciclul de incalzire incepe din nou. Apa incalzita va fi stocata pentru utilizare atunci cand este necesar.

Avantajele incalzitorului solar de apa:

  1. Incalzitorul solar de apa este prietenos cu mediul. El ajuta oamenii sa reduca amprenta de carbon prin utilizarea energiei regenerabile, cum ar fi lumina soarelui si asa mai departe, si isi da seama de obiectivul de a proteja pamantul in cele din urma. In unele domenii, stimulentele fiscale pot fi disponibile pentru utilizarea energiei regenerabile.
  2. Incalzitorul solar de apa este de-asemenea ideal pentru cei care isi doresc o economisire a costurilor. In comparatie cu materiile prime traditionale de incalzire, cum ar fi combustibilul solid de exemplu, costul pentru lumina soarelui sau electricitatea este mai mic, ceea ce ii ajuta pe oameni sa isi reduca costul de trai.
  3. Incalzitorul solar de apa are diferite dimensiuni, acest lucru fiind ideal dvs. pentru ca puteti alege incalzitorul conform necesitatilor. Diferite dimensiuni pot corespunde nevoilor diferite ale oamenilor. Un rezervor de stocare de 50 de galoane este potrivit pentru doi oameni, un rezervor de 80 de galoane pentru pana la trei sau patru persoane. Daca aveti multi membri ai familiei, puteti cumpara unul mai mare.
  4. Incalzitorul solar de apa necesita mai putin spatiu. In comparatie cu echipamentele traditionale de incalzire, incalzitorul solar de apa poate fi instalat pe acoperis sau pe teren deschis, iar in cazul in care credeti ca este convenabil.
  5. Incalzitorul solar de apa are o durata lunga de viata. Un incalzitor solar de apa poate functiona de pana fara probleme o perioada de pana la 20 de ani in mod traditional. In timpul procesului de utilizare, nu aveti nevoie sa acordati o atentie deosebita. Majoritatea companiilor ofera servicii post-vanzare pentru produsele lor, iar acest lucru este ideal pentru ca atunci cand incalzitorul solar de apa nu functioneaza, le puteti cere ajutor pentru intretinere.
  6. Incalzitorul solar de apa are o eficienta ridicata. In timpul procesului de incalzire a apei, aproximativ 80% din radiatia soarelui este transformata in energia termica, care corespunde nevoii de a obtine apa calda la domiciliu.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste panourile solare nepresurizate. Daca veti tine cont de numarul persoanelor din gospodarie, si daca veti instala conform recomandarilor panoul, cu siguranta nu veti intampina probleme.

Leave a Reply