Pozitionarea unei proprietati pe piata imobiliara

Cand pietele imobiliare fac tranzitia de la vanzatori la cumparatori, agentii au tendinta de a depune mai multi bani si efort pentru a vinde la cel mai bun pret. Cu toate acestea, utilizarea tehnicilor de marketing puternice este doar o idee de afaceri, una inteligenta, ce-i drept. Pe piata vanzatorului, un marketing bun poate aduce preturi mai mari si, pe piata cumparatorului, ar putea insemna diferenta dintre vandut sau expirat. Poate ca un marketing de calitate nu va vinde la propriu casa, insa, cu siguranta, iti va face telefonul sa sune. Iar daca acesti cumparatori nu suna, inseamna ca nu ai cui vinde.

imobiliare

1. Fotografiaza fata – Cei mai multi cumparatori de case incep cautarea on-line, astfel incat fotografiile bune sunt esentiale. Anunturile fara fotografie sau cu una de proasta calitate sunt adesea trecute cu vederea si ignorate. Cumparatorii sunt vizuali, asa ca urmati aceste sfaturi si investiti in niste poze bune, iar casa ta va arata de zece ori mai bine decat concurenta. Si nu uitati de cateva retursuri de editare: decupati din trotuare si strazi, eliminati vehiculele din drum sau din fata casei, faceti fotografii de aproape, evitati umbrele si indepartati vegetatia moarta sau inutila din calea spre usa.

cladiri_imobiliare2. Fotografii exterioare – Daca detineti un apartament sau un imobil fara o curte, atunci puteti face fotografii ale dependintelor sau spatiilor din apropiere: club, piscina, SPA sau tenis. Daca aveti si o curte, cu siguranta, cumparatorii vor dori sa o vada. Scoateti spatiul in evidenta, cu fotografii in lung. Cositi si curatati spatiile verzi si tufisurile. Eliminati orice dovada a prezentei animalelor de companie. Puneti deoparte jucariile pentru copii. Evitati fotografierea in soare.

3. Fotografii de interior – Ia fotografii din fiecare camera. Chiar daca banuiti ca nu va arata prea bine o anumita camera, faceti poze oricum, deoarece calitatea fotografiei te-ar putea uimi si ar rezulta niste poze utilizabile. Draperiile si jaluzelele trebuie sa fie deschise. Porniti luminile. Focusati pe detalii interesante, cum ar fi starea unei podele de lemn sau un semineu. Scoateti cosurile de gunoi si asezati capacul la toaleta in apropierea baii.

Utilizati aranjamente florale in bucatarii si in spatiile de luat masa. Evitati fotografierea in oglinzi, deoarece imaginea se va reflecta.

4. Tururi Virtuale – Acestea nu sunt doar pentru a prezenta case de milioane de dolari. Fiecare casa sau apartament ar trebui sa aiba un tur virtual, chiar daca acesta consta in doar doua rotiri. Cumparatorii iubesc tururile virtuale. Un tur virtual bun va apuca practic cumparatorul de mana pentru a-l duce intr-o camera si a-i prezenta o vedere a acesteia la 360 de grade.

 

Leave a Reply