La ce este bun un filtru anti-magnetita 1 1/4?

Filtrul antimagnetita 1 ¼ nu poate sa fie inlocuit de catre filtrele Y, deoarece rolul sau special nu poate sa fie indeplinit de catre alt filtru.

La ce este bun un filtru anti-magnetita 1 ¼?

Filtru anti-magnetita 1 ¼ are rolul de a acapara, de a atrage toate impuritatile de magnetita, feroase sau neferoase precum micile particule de nisip sau namol, din instalatia de incalzire a locuintei.

Filtrul antimagnetita protejeaza astfel centrala termica, caloriferele si in ansamblu toata instalatia de incalzire.

Foarte multa lume nu acorda importanta acestor detalii, considerand ca montarea unor asemenea filtre este un moft, este ceva ce nu trebuie facut, menit “sa-ti ia banii de pomana”. Nimic mai fals. Toate aceste filtre, inclusiv filtrul anti-magnetita 1 ¼ are rolul lui bine stabilit, care nu poate sa fie inlocuit de alt filtru,

Rolul lor este sa prelungeasca viata centralei termice si a intregii instaltii, mentinand-o curata mult mai mult timp decat este in mod normal.

Dincolo de faptul ca prelungesc durata de viata, ele asigura si un consum si o functionare in conditii asemanatoare cu cele de la punerea in functiune.

O pompa merge mult mai usor sit rage mult mai bine daca este mentinuta curata, daca nu trebuie sa lucreze mai mult. Agentul termic din instalatie curge mult mai bine, mai usor prin tevi si incalzeste mult mai eficinet daca nu are mersul ingreunat de particule straine.

Cum economisesti bani cand pui un filtru anti-magnetita 1 ¼?

Economiile se fac pe trei dimensiuni. Prima este cea care ne spune ca durata de folosinta, de viata a centralei si a instalatiei va fi mai lunga, deci vom economisi cumparand alta peste mai multi ani.

Cea de-a doua prevede ca fiind curtatita tot timpul, instalatia (in care includem si centrala) va avea costuri de mentenanta foarte mici si erorile vor fi rare spre deloc. Astfel, se face foarte mare ecomnomie cu service-ul.

Multe persoane nu isi dau seama dar costul unui asemenea filtru este mai mic decat costul unei interventii service.

Cea de-a treia cale de economisire este data de catre consumul mic al centralei. Ea va functiona intotdeauna foarte bine, aproape ca atunci cand a fost pusa in functiune. Drept urmare, lipsind uzura sau aparand mult mai greu, consumul de conbustibil va fi mai mic.

Poate un filtru anti-magnetita 1 ¼ sa fie inlocuit cu altceva?

Rolul unui filtru  anti-magnetita 1 ¼ nu poate sa fie preluat de filtrele Y. Pentru ca aceste filtre nu au capacitatea magnetica a filtrului anti-magnetita 1 ¼. De aceea, fiecare filtru trebuie montat la locul si la rostul lui pe instalatie, nu se pot inlocui sau interschimba.

Este una dintre cele mai uzuale greseli pe care le fac proprietarii sau chiar si unii dintre instalatori, de a considera ca filtrul y poate sa tina locul unui filtru anti-magnetita 1 ¼.

Aceste filtre se gasesc in toate magazinele de instalatii sanitare, fie ca sunt online sau offline, si se monteaza usor, chiar daca nu au fost prevazute pe instalatie inca de la inceput.

Leave a Reply