Ierburi si condimente pentru prevenirea diabetului

Nu numai ca aceste ierburi si condimente au un gust minunat, dar au unele beneficii posibile de sanatate care pot ajuta in a mentine diabetul zaharat in limite. Iata cinci moduri delicioase de a da un impuls dietei sanatoase.
1. Curcuma
TurmericUn remediu natural care ar putea ajuta la mentinerea sanatatii in afara pericolului diabetului, turmericul este o planta folosita in pudra de curry si disponibila sub forma de supliment alimentar. Cercetarile privind turmericul si diabetul includ un studiu publicat intr-o revista de specialitate in 2012, studiu care implica 240 de persoane cu prediabet zaharat, o afectiune in care nivelul zaharului din sange este anormal de mare, dar nu suficient de mare pentru a justifica un diagnostic de diabet. Cercetatorii au observat ca aceste diete suplimente cu turmenic timp de noua luni au fost eficiente, iar cei care au consumat planta au fost mai putin probabil in a dezvolta diabet zaharat, comparativ cu alt grup care a primit un placebo pentru aceeasi perioada de timp.
2. Balsam de lamaie
Cercetarile sugereaza ca balsamul de lamaie poate fi de ajutor pentru persoanele cu diabet zaharat. In testele pe animale, oamenii de stiinta au descoperit ca cei tratati cu concentratii scazute de roinita au aratat imbunatatiri in metabolism si reglementarea zaharului din sange. Adesea folosit pentru anxietate si stres in medicina alternativa, balsamul de lamaie contine compusi care se spune pentru a promoveaza relaxarea. In studiile anterioare, cercetatorii au descoperit ca planta poate ajuta la cresterea functiei cognitive la persoanele cu boala Alzheimer si usura insomnia.
3. Ceai negru
ceaiul_negruSorbind ceai negru te poate ajuta la controlul diabetului zaharat, conform altui studiu pentru care oamenii de stiinta au cercetat compusi din extrase din ceai verde, ceai oolong si ceai negru. Dintre cele trei extracte, polizaharidele, o clasa de carbohidrati care include amidonul si celuloza, derivate din ceaiul negru s-au dovedit a fi cele mai eficiente la incetinirea absorbtiei de zahar din sange, de asemenea cunoscut sub numele de glucoza. Mai mult, polizaharidele din ceai negru par a fi eficiente si in combaterea radicalilor liberi, produse chimice derivate cunoscute pentru deteriorarea ADN-ului si suprimarea sistemului imunitar. La persoanele cu diabet, glucoza se acumuleaza in sange in loc de celule si poate provoca in final deteriorarea inimii si a rinichilor. Cercetarile anterioare sugereaza ca substantele naturale, cum ar fi scortisoara, curcumina si ginsengul pot ajuta, de asemenea, in lupta impotriva diabetului zaharat.

Leave a Reply