In ultimii ani, auzim din ce in ce mai des cazuri in care una dintre ultimele dorinte ale persoanelor decedate a fost aceea de a fi incinerate si nu inmormantate. Ei bine, pentru ca acest proces de incinerare umana este din ce in ce mai des practicat si in Romania, vom vedea care sunt cele mai mari curiozitati ale romanilor in ceea ce priveste incinerarea.
Haideti asadar sa aflam in urmatoarele randuri care sunt curiozitatile oamenilor despre incinerarea umana.
Ce este cremarea?
Cand o persoana moare, corpul este dus la o capela sau un crematoriu, unde acesta va fi supus procesului de incinerare umana. Se va incepe pregatirea trupului neinsufletit pentru cremare, iar apoi va incepe incinerarea.
Dupa pregatire
Corpul este plasat intr-o camera de incinerare si supus unei caldari extreme. Temperatura este atat de intensa incat vaporizeaza majoritatea materiei organice si incinereaza oasele, care sunt reduse la fragmente. Dupa o perioada de racire, acestea sunt macinate la o consistenta mai fina folosind un cremulator. Cremainele sunt apoi colectate si prezentate familiei.
Ce este un Crematoriu?
Un crematoriu este instalatia in care sunt realizate incinerarile. Ocazional, casele de inmormantare vor avea crematoriul propriu, insa in majoritatea cazurilor este o facilitate separata. In cadrul instalatiei se afla una sau mai multe camere de incinerare, cunoscute si sub numele de retorturi.
Camera este in mod normal alimentata cu propan sau gaz. Se atinge o temperatura de aproximativ 2.000 de grade Fahrenheit. Majoritatea crematoriilor sunt modernizate si dispun de echipamente care sunt controlate electronic.
Cum functioneaza un Crematoriu?
In interiorul crematoriului exista in mod obisnuit o camera cu scaune si o fereastra care are o vedere a camerei. Daca se doreste, familia este capabila sa priveasca procesul de incinerare in timp ce are loc.
In plus, este posibil sa vedeti o zona de vanzare cu amanuntul. Aceasta zona contine, in mod obisnuit, diferite tipuri de recipiente, cum ar fi urne si suveniruri, pe care le puteti achizitiona pentru cenusa.
Cat dureaza sa cremati un corp?
Este nevoie de o medie de doua ore pentru ca procesul de incinerare sa se finalizeze sau pana cand corpul este redus la oase si fragmente. Ulterior are loc procesul de racire, care dureaza in mod normal treizeci de minute pana la o ora.
Cum se colecteaza cenusa?
Colectarea cenusii
Cenusa este examinata si orice tip de metal este indepartat, cum ar fi bolturile sau suruburile din procedurile chirurgicale. Acest lucru se face manual sau cu un magnet.
Ulterior, fragmentele osoase sunt plasate intr-un tip de polizor numit cremulator. Aceasta piesa de echipament pulverizeaza resturile incinerate intr-o consistenta asemanatoare nisipului. Ulterior, cenusa este plasata, de obicei, intr-un container temporar, care este apoi dat familiei.
Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai mari curiozitati pe care le au oamenii din Romania in ceea ce priveste incinerarea umana. In curand, vor exista din ce in ce mai multe intrebari si curiozitati mai multe, pentru ca incinerarea umana este un fenomen in crestere in ultimii ani in tara noastra.