Citesc zilnic bloguri, şi în afară de cei menţionaţi mai “rasfoiesc” multe altele, unele de care nici nu ştiam… altele pe care le ştiam dar care le vizitez mai rar. Ceea ce mi-a sărit în ochi pe mai multe bloguri este SPAM-ul pe care unii îl fac cu atâta uşurinţă, fără a ţine cont de vizitatori, de regulile şefului (aka Google) etc. Şi având în vedere că vin sărbătorile de iarnă e un prilej şi mai bun de ceva spam şi câţiva vizitatori atraşi pe blog, în plus.
Cum se face un articol SPAM ?
În primul rând titlul articolului trebuie să fie unul SPAM. Dacă tot vin sărbătorile, cum ziceam, se face spam pe cuvinte cheie de genul: mesaje de Crăciun, urări de Crăciun, cadouri de Crăciun, oferte de Revelion, etc… chestii care se caută în perioada asta.
Unul din bloggerii cunoscuţi care face SEO Spam şi care a şi recunoscut că face şi că îi şi place să facă SEO Spam este Blogatu.ro.
Asta este prima chestie dintr-un articol spam, titlul. Pe lângă titlu, care trebuie să conţină unul sau mai multe din cuvintele pentru care se face spam, mai avem şi conţinutul.
Conţinutul articolului cuprinde de cele mai multe ori cuvintele pentru care se face seo spam, îngroşate, subliniate sau cu link pe ele, link care duce către un articol mai vechi de pe blog, sau link către cuvântul respectiv sub formă de tag. Aceasta din urmă este şi o modalitate bună de promovare şi este folosită mai ales în articolele publicitare sau review-uri. Asta nu înseamnă că acele articole sunt şi ele de tip SPAM.
Diferenţa dintre tehnica folosită într-un articol spam şi un articol sponsorizat este oarecum asemănătoare, dar nu este aceeaşi chestie 😉 . În cele din urmă după ce am scris un titlu spam pentru articolul nostru, după ce ne-am asigurat că avem cuvintele cheie în articol, putem pune şi tag-urile pentru articol. Acestea fiind bineînţeles, tot cuvintele cheie care le-am îngroşat, subliniat, etc. Pe net sunt 1001 articole pe diverse nişe şi folosind cuvinte cheie care să atragă câţi mai mulţi vizitatori de pe Google.