Cu scuterul printre masini

114Am facut o plimbare , ieri , de vreo cativa kiolmetrii in orasul meu cu trafic nebun, cu scuterul lui taica-meu.
Nu am crezut nicio clipa ca oamenii din masini sunt asa iresponsabili si chiar nu respecta nicio regula de circulatie.
In cele 20 de minute , cat m-am plimbat eu pe strazile nebune ale orasului toata lumea se grabea. Calcau pedala de acceleratie , se inghesuiau si se certau care sa treaca primul in intersectie. Depasiri pe linia continua , injuraturi si istericale ca la usa cortului.
Pe langa debilii din trafic mai sunt si gropile sau damburile care te fac sa te simti ca in caruta mergand pe ulita satului. Daca ai “noroc” sa dai intr-un damb mai considerabil sigur zbori ca superman printre masini.
Iar …cei de la volan nu au pic de grija fata de cei aflati pe scutere. Ii doare drept in basca , ca doar daca te zboara o sa zica : “n-a fost vina mea”. Dar ca sa-i zbori pe ei iti trebuie decat o pusca si cateva gloante, exact ca in GTA.
Romania chiar nu are un sofer educat. Si te privesc pe scuter si rad de tine. Scuterul folosit in oras, cel putin, mi se pare o idee extraordinara. Consuma putin , merge cu o viteza decenta si ajungi cam unde vor muschii tai, daca stii sa eviti damburile.
In Thessaloniki cred ca erau mai multe scutere decat masini. Primul oras din Europa in care am vazut atatia oameni folosindu-le.
Si pe acolo nu se calcau intre ei si nici soferi cu carnetul luat la Sorbona nu erau.
Oameni pasnici, fara nervi de mari afaceristi pe capul lor.
Insa romanii sunt mai grabiti, ce stii tu, sunt mai productivi si mai ocupati si le e asa drag de serviciu incat vor sa ajunga cat mai repede cu putinta , nu cumva sa piarda vreo secunda din munca lor respectata.
Asa-i romanul…
Ce nu-i asa?

Leave a Reply