Ce trebuie sa stii cand mergi la dentist

Cand te duci la dentist pentru un control regulat, medicul va efectua un screening pentru orice semne de cancer oral. De fapt, vizita la cabinetele stomatologice pentru controale regulate si evitarea tutunului sunt factorii cheie in prevenirea cancerului oral.
In realitate, mersul la dentist pentru controale de rutina si curatari sau detartraje este unul dintre cei mai importanti factori in mentinerea unei stari de sanatate orala de calitate. Controalele regulate pot preveni cariile, canalele radiculare, boli ale gingiilor, cancerul oral si alte afectiuni dentare. Nu asteptati pana aveti o problema pentru a vedea medicul dentist. Ajutati la prevenirea problemelor inainte ca acestea sa apara.
Cand va periati dintii corect, cel putin de doua ori pe zi pentru a indeparta placa care provoaca cariile ajutati mult la vizitarea cat mai rara a dentistului.
Foarte multe persoane cu o conditie precare a igienii bucale au respiratia urat mirositoare. Nu fi jenat sa vorbesti cu medicul dentist. Acesta este acolo pentru a va ajuta. In plus si perierea limbii atunci can va spalati dintii poate reduce foarte mult si, eventual, elimina respiratia urat mirositoare.
cabinet-stomatologicO nutritie adecvata este importanta pentru o buna sanatate dentara. Zaharurile din bauturile racoritoare si alimentele non-nutritive se combina cu bacteriile din gura, producand acizi care ataca smaltul dintilor. Acest lucru poate duce la carii si boli gingivale. Limitarea cantitatii de bauturi si alimente care sunt bogate in zahar poate ajuta foarte mult la mentinerea unei bune sanatati dentare.
Problemele dentare nu reactioneaza si nici nu dispar de la sine fara tratament. Daca medicul dentist va ofera un plan de tratament pentru lucrari dentare de care aveti nevoie, acesta ar trebui sa se concentreze pe obtinerea unor dinti buni si sanataosi cat mai curand posibil. Chiar si cariile, odata aparute, continua sa se mareasca. In unele cazuri inainteaza atat de mult, incat devin suficient de mari pentru a ajunge la nervul dintelui, singurele optiuni fiind un tratament pe canal sau chiar extractia dintelui.
Respiratia urat mirositoare inexplicabila sau cronica poate fi un indiciu al unei conditii medicale precare care sta la baza unei boli.
Cetoacidoza apare la diabetici atunci cand nu exista suficienta glucoza in sange pentru ca organismul sa o utilizeze ca energie. Un semn evident al acesteia este un miros de fructe in respiratie. Persoanele cu tulburari de alimentatie pot avea halitoza, precum si cei care tin diete frecvente. Respiratia cu miros de peste indica o reminiscenta a urinei sau prezenta amoniacului, evidenta la persoanele cu insuficienta renala cronica. Si copiii cu un corp strain prins in nas pot prezenta halena. Daca aveti astfel de presupuneri, consultati medicul.

Leave a Reply