Ce sunt implanturile dentare unice?

Implanturile cu un singur dinte pot fi folosite la persoanele care pierd unul sau mai multi dinti. Un implant este plasat chirurgical intr-o deschidere pe care medicul dentist o face in maxilar.

Dupa ce implantul se integreaza (ataseaza) osului dvs., acesta actioneaza ca o noua “radacina” pentru coroana care va inlocui dintele lipsa. O coroana (cap), care este facuta sa arate ca un dinte natural, este atasata la implant si umple spatiul ramas in gura de catre dintele lipsa.

Pentru ca aceasta procedura sa functioneze, trebuie sa existe suficient os in maxilar. Osul trebuie sa fie suficient de puternic pentru a sustine si sprijini implantul.

Daca nu exista suficient os, poate fi necesar sa se adauge o procedura numita augmentare osoasa sau grefare osoasa. In plus, dintii naturali si tesuturile de sustinere in apropierea implantului trebuie sa fie in stare buna de sanatate.

Cum functioneaza?

Un dinte restabilit prin implant consta din mai multe parti.

  • Implantul, care este fabricat din titan, este plasat in maxilarul superior sau inferior.
  • Bontul poate fi realizat din titan, aur sau portelan. Este atasat implantului cu un surub. Aceasta parte conecteaza implantul la coroana. Este in forma de dinte natural care a fost taiat pentru a primi o coroana.
  • Restaurarea (partea care arata ca un dinte) este o coroana. Acesta este, de obicei, fabricat din portelan fuzionat cu un aliaj metalic (PFM). De asemenea, poate fi orice metal sau orice portelan. Coroana este insurubata sau cimentata pe capat. Daca coroana este insurubata la capat, orificiul pentru surub va fi acoperit cu material de restaurare, cum ar fi materialul de umplutura din material dentar (compozit).

Procesul de implantare

Perioada de timp pentru finalizarea implantului si a coroanei depinde de multi factori. Atunci cand se foloseste metoda traditionala de plasare a unui implant dentar Megagen Cluj, cel mai scurt interval de timp pentru un implant complet este de aproximativ cinci luni in maxilarul inferior si sase luni in maxilarul superior. Aceasta include interventii chirurgicale si plasarea coroanei permanente. Cu toate acestea, procesul poate dura un an sau mai mult, in special daca osul trebuie construit mai intai.

Intr-o alta tehnica, implanturile si capacele de vindecare sunt plasate in acelasi timp. Daca dentistul utilizeaza mini implanturi, el sau ea le va plasa, precum si coroana, podul sau proteza la aceeasi vizita.

In metoda traditionala sunt necesare doua proceduri, intre trei si sase luni intre ele. In timpul primei proceduri, se face o mica incizie in gingia in care se va plasa implantul. O gaura este forata in os, implantul este plasat in gaura din os si incizia este cusuta inchisa.

La sfarsitul perioadei de vindecare are loc oa doua procedura. Aceasta implica efectuarea unei noi incizii pentru a expune implantul. Un guler, numit un capac de vindecare, este insurubat in partea superioara a implantului. Ajuta tesutul dentar din jurul sau sa se vindece. Dupa cateva saptamani, capacul de vindecare este eliminat. Bontul este insurubat in implant si folosit pentru sustinerea coroanei.

O procedura cu o singura etapa este folosita uneori pentru implanturi. In aceasta procedura, dentistul dvs. poate plasa implanturile, bonturile si o coroana sau o punte temporara intr-o singura vizita.

Leave a Reply