Ce rol are un ups pentru centralele termice pe lemne?

Utilizarea unei centrale termice, indiferent ca aceasta functioneaza pe gaz sau pe lemne este una dintre modalitatile cele mai eficiente si economice pentru obtinerea necesarul termic pe timp de iarna in locuinta. Indiferent de ceea ce aveti instalat in locuinta (aparate electronice sau electrocasnice), cel mai probabil cunoasteti faptul ca acestea au nevoie de energie electrica pentru a functiona.

Ei bine, dar ce ramane de facut oare daca intervine o pana de curent? Aici deja trebuie sa va puneti semne de intrebare, deja va puteti crea o multime de scenarii in minte cum ca este necesar sa va cumparati un alt frigider, un alt televizor sau o alta centrala termica.

Lucrurile nu stau insa chiar asa, pentru ca daca optati pentru un UPS, va puteti proteja toate aceste aparate electronice sau electrocasnice. Pentru prevenirea acestor probleme legate de energia electrica, va recomandam sa va indreptati atentia spre o sursa ups pentru centrale pe lemne in cazul in care utilizati o astfel de centrala, iar penele de curent sau fluctuatiile de intensitate nu va vor mai afecta centrala.

Pentru centrala pe lemne aveti nevoie de un UPS cu iesire sinusoidala pura. Apoi, este important sa tineti cont de putere atunci cand alegeti ups-ul pentru centrala termica pe lemne. Va fi nevoie sa faceti insa cateva calcule aici, asa ca veti face totalul consumatorilor din instalatie, iar la suma respectiva veti adauga 25% rezerva de putere.

Apoi este necesar sa tineti cont de autonomia bateriei, care poate varia de la doar cateva minute si pana la 17 ore chiar, asa ca indicat ar fi sa optati pentru un ups care are o autonomie cat mai mare a bateriei, mai ales daca locuiti intr-o zona in care exista pene de curent frecvente.

Tipul bateriei conteaza iarasi foarte mult, asa ca puteti opta pentru un acumulator integrat in UPS, sau puteti alege un ups cu acumulator extern.

Asadar, un ups este extrem de important in ceea ce priveste centrala termica, asa ca pentru a va asigura ca aceasta nu are de suferit din cauza problemelor cauzate de energia electrica, este necesar sa folositi un ups.

Recomandarea noastra in ceea ce priveste sursa ups pentru centralele termice pe lemne este reprezentata de un UPS Kemot ProSinus 500. Acesta este un echipament cu adevarat special care are capacitatea de a functiona in trei moduri (sursa de alimentare neintreruptibila, redresor si convertor).

Specificatiile sale tehnice sunt deasemenea impresionante, asa ca vom aminti doar cateva date importante in ceea ce priveste acest produs. Puterea de incarcare de care dispune acest ups este de 500 W, in timp ce puterea de iesire a ups-ului este de 230 VA. Nu trebuie sa uitam nici de tensiunea de intrare care este cuprinsa intre 180 si 275 VA. UPS-ul permite incarcarea bateriei cu un mix de curent de maxim 10A.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante date tehnice pe care le putem aminti in ceea ce priveste un astfel de sistem ups pentru centrale termice pe lemne, insa in cazul in care veti cauta la Vexio acest ups, veti putea descoperi lista completa a specificatiilor sale tehnice.

Leave a Reply