Avantajele si dezavantajele incalzirii podelei

Incalzirea prin pardoseala devine din ce in ce mai frecventa atat in ​​cladirile noi, cat si in locuintele existente, iar acest lucru se intampla din motive intemeiate.

In cele ce urmeaza in acest articol veti putea descoperi cateva dintre avantajele pe care le are un sistem de incalzire in pardoseala automatizari, dar si cateva mici dezavantaje, pentru a va putea crea o imagine de ansamblu in ceea ce priveste acest tip de incalzire.

Asadar, avantajele incalzirii in pardoseala sunt urmatoarele:

Mai mult confort

Incalzirea prin pardoseala se realizeaza radiarea incalzirii de la podea la acoperis, permitand o temperatura ambientala uniforma in interiorul incaperii, permitand astfel o caldura placuta la o temperatura perfecta, fara a mai fi necesare caloriferele clasice.

Economisirea energiei

Cu costurile crescande ale preturilor la energie, incalzirea in pardoseala este solutia perfecta datorita temperaturii mai scazute decat radiatoarele, dar o caldura placuta si placuta in intreaga camera, ceea ce permite costuri de functionare mai ieftine, dar un sistem de incalzire mai eficient.

Mai mult spatiu

Caloriferele ocupa spatiu in incapere. In orice proprietate, privata sau de afaceri, un calorifer care se afla intr-o camera ocupa spatiu care ar putea fi utilizat in alte scopuri, dar incalzirea in pardoseala este ascunsa de la vedere, permitand un sistem invizibil si eficient.

Imbunatatirea aerului

Nu numai ca incalzirea in pardoseala provoaca o sursa de caldura mai placuta, ci si un aer mai curat in fiecare camera, asa ca este rentabil si din acest punct de vedere sa optati pentru incalzire in pardoseala.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai mari avantaje pe care le are incalzirea in pardoseala, iar oamenii care sunt constienti de aceste avantaje, cu siguranta se gandesc foarte serios sa isi automatizeze casa in asa fel incat sa aiba incalzire in pardoseala.

acest sistem de incalzire vine si cu cateva mici dezavantaje, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta putin si despre acestea.

Cheltuieli mai mari pentru inceput

Instalarea unui astfel de sistem vine cu un pret mai mare comparativ cu sistemele conventionale de incalzire, dar pe termen lung, aceste sisteme ar putea sa isi dovedeasca utilitatea pentru ca veti avea facturi mai mici de platit. Deci, platiti mai multi bani la inceput, insa investitia va fi amortizata prin costuri mici ale facturilor.

Sursa principala de incalzire

Un bun sistem de incalzire prin pardoseala este doar jumatate din batalia impotriva frigului din locuinta, izolatia este cealalta jumatate. Orice sistem de incalzire este la fel de bun ca izolatia din orice camera.

Pierderea de caldura este un factor major pentru functionarea sistemului de incalzire prin pardoseala. Cu cat izolatia este mai buna, cu atat este mai bine sistemul de incalzire.

Asadar, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai mari avantaje, dar si cateva dintre micile dezavantaje pe care le are incalzirea in pardoseala a locuintei.

Decizia de a renunta la vechiul sistem de incalzire si de a opta pentru incalzire in pardoseala cu siguranta va apartine, insa un asemenea sistem este mult mai eficient, ofera o caldura foarte buna, nu va va fi frig la picioare, si cu siguranta costurile vor fi amortizate destul de rapid.

Leave a Reply